Nieuw pannaveldje voor voetballende Loilse jeugd

LOIL – Op sportpark De Korenakker, direct achter de St. Jozefschool in Loil, is onlangs het nieuwe pannaveldje in gebruik genomen. Het pannaveldje is door een samenwerking tussen SV Loil en de basisschool tot stand gekomen.

Foto Tonnie Peters

Foto Tonnie Peters

De St. Jozefschool werkt sinds dit schooljaar met een continue rooster. Het pannaveldje is dan ook een geliefde plek voor een groot deel van de 120 leerlingen van de Loilse basisschool om de pauze door te brengen.

Ook na schooltijd en op andere vrije uurtjes is het veldje vrijwel continue bezet. “De spelertjes variëren dan in leeftijd van ongeveer 4 tot 16 jaar, waarbij de ouderen duidelijk rekening houden met de jongeren”, vertelt Tonnie Peters namens SV Loil. “Zijn er meer gegadigden dan wenselijk? Geen probleem. De Loilse jeugd vormt dan meerdere teams en er wordt een toernooitje gespeeld. Duidelijk is dat het pannaveldje in een behoefte voorziet, waar de Loilse voetballende jeugd, zowel jongens als meisjes, graag hun vrije tijd door brengt.”

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.