Nieuw-Dijk krijgt 5000 euro voor verbouwing Meikever

NIEUW-DIJK – De Rabobank Arnhem en Omstreken overhandigde afgelopen donderdag in de Meikever in Nieuw-Dijk tien cheques uit het Rabo Stimuleringfonds. Eén van de cheques was voor de Stichting Dorpsvoorziening Nieuw-Dijk. Zij kreeg een bedrag van 5000 euro voor het opknappen van dorpshuis de Meikever.

V.l.n.r. Robby de Reus, Henk Strijbis, Jan Ummentum en Jan Moorman met de cheque voor de verbouwing van het dorpshuis.

Het Rabo Stimuleringsfonds steunt grootschalige, langlopende projecten die de regio versterken. Hiervoor komen projecten in aanmerking met een maatschappelijk karakter. De projecten moeten bovendien bijdragen aan het welzijn, de economische bedrijvigheid en de leefbaarheid in de regio waarin de bank actief is.

“Een commissie van vijf mensen uit de ledenraad beoordeelt één keer per kwartaal de aanvragen die binnenkomen”, vertelt Jan Ummentum, directievoorzitter van de Rabobank Arnhem en Omstreken. “Elk kwartaal is er vervolgens een uitreiking van de cheques bij één van de genomineerde initiatieven. Dit keer dus in Nieuw-Dijk.”

De Stichting Dorpsvoorziening Nieuw-Dijk deed een aanvraag voor een bijdrage om de Meikever te verbouwen. De stichting nam het dorpshuis eerder dit jaar over van de gemeente Montferland. Ze wil met het geld van de Rabobank onder andere een terras aanleggen aan de achterzijde van het gebouw en het invalidentoilet aanpassen.

“Verder willen we graag een aantal ruimtes opknappen om er een multifunctioneel gebouw van te maken”, zegt Henk Strijbis namens de stichting. “Het belangrijkste doel van de verbouwing van de Meikever is et in stand houden van de leefbaarheid in het dorp.”

Naast de Stichting Dorpsvoorzieningen Nieuw-Dijk kregen donderdag nog negen initiatieven een bijdrage uit het Rabo Stimuleringsfonds. Dat waren de Liemers Helemaal Goed (Liemerse Sportprijs), Rotary Club Zevenaar (fietsronde), Liemers Kunstwerk, Stichting Scouting Arnhem, IJsvereniging Laag Soeren, Oogvereniging Arnhem Nijmegen, stichting Klavecimbel in Fusion uit Heelsum, Stichting Carolinapark in Dieren en Loopland Gelderland.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.