Nieuw-Dijk in Friese sferen voor 33ste Elfstratentocht

NIEUW-DIJK – Het Open Jeugdwerk in Nieuw-Dijk houdt zondag 11 maart voor de 33ste keer de Elfstratentocht. De Elfstratentocht wordt verreden op rolschaatsen of skeelers.

Het dorp wordt voor de gelegenheid omgetoverd in de ‘provincie Friesland’. De straten krijgen de namen van de elf Friese steden en op meerdere plekken moet er worden gekluund. Onderweg zijn er elf controleposten, waar de deelnemers een stempel op hun stempelkaart krijgen. Zijn alle stempels verzameld, dan krijg je bij terugkomst in de ‘Frieslandhal’ (Meikever) een Elfstratenkruis. Een schuimkanon zorgt hier voor een winterse aanblik.

Kinderen en jongeren die aan de Elfstratentocht mee willen doen, kunnen zich inschrijven op zaterdag 3 en 10 maart in jeugdgebouw de Meikever aan de Smallestraat in Nieuw-Dijk. Mensen die buiten Nieuw-Dijk of Didam wonen, kunnen op die tijden bellen naar 0316-226322. Inschrijven kan eventueel ook nog voor aanvang van de tocht op zondag 11 maart. Het startschot is om 10.15 uur bij de Meikever.

Leerlingen uit de groepen 1 tot en met 6 van de basisschool rijden een route van 4,5 kilometer. Voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs is er een route van 8 kilometer uitgezet. Deelname kost 2 euro.Facebooktwittergoogle_plus