Nieuw-Dijk heeft sleutel Meikever in handen

NIEUW-DIJK – De Meikever is bijna van Nieuw-Dijk. Voor het symbolische bedrag van één euro overhandigde wethouder Tanja Loeff gisteravond de sleutel van het dorpshuis aan Robby de Reus, bestuurslid van de Stichting Dorpsvoorzieningen Nieuw-Dijk. Daar hoorde ook een cheque van 250.000 euro bij, waarmee de Meikever toekomstbestendig kan worden gemaakt.

Robby de Reus betaalt wethouder Tanja Loeff een euro voor de sleutel van de Meikever.

Binnenkort wordt bij de notaris de koopovereenkomst getekend en dan is het dorpshuis echt van het dorp. “We nemen nu het gebouw over, maar dat is eigenlijk maar een stapel stenen”, zei De Reus nadat hij de sleutel in ontvangst had genomen. “Het gaat vooral om de activiteiten die er moeten gaan plaatsvinden. Daarom doe ik bij deze alvast een oproep aan vrijwilligers om naast de huidige ook nieuwe activiteiten te ontwikkelen.”

Hiertoe wordt op dit moment de ‘Diekse catalogus’ uitgewerkt. Daarin zijn alle activiteiten verzameld, waarvan de dorpsbewoners hebben aangegeven dat er behoefte aan is. “Om het gebouw exploitabel te krijgen, moet de bezettingsgraad omhoog”, weet De Reus. “In de toekomst moeten dan ook meer mensen gebruik gaan maken van de Meikever.”

Hiervoor is ook een aantal aanpassingen aan het gebouw nodig. Zo wordt er aan de achterkant een terras aangelegd en is er een goede wifi-verbinding nodig. De Reus: “Draadloos internet is noodzakelijk om bijvoorbeeld ruimten aan kleine bedrijfjes en zzp’ers te kunnen verhuren.” Verder wil de stichting onder andere de keukenvoorziening aanpakken en moet er een invalidentoilet komen.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.