NASA-missie Neil Armstrong en het Wad centraal in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait vanavond  de indringende film First Man. Maandag 14 januari is Wad te zien, de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied. Tussendoor, zaterdagavond 12 januari, wordt nog één keer de kaskraker Bohemian Rhapsody getoond. Alle voorstellingen beginnen om 20 uur.

First Man vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie, die als doel had mannen naar de maan te sturen. Daarbij ligt de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden.

In ‘Wad, overleven op de grens van water en land’ registreren Ruben Smit en zijn crew dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Wad is geen aaneenschakeling van mooie plaatjes, maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen als de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt, van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te reserveren via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open.