Nachtgolfers slaan 1120 euro bijeen voor Make-A-Wish

’s-HEERENBERG – Gerard Hendriksen en Margot Verhagen organiseerden op 10 november op de Golfbaan in Borghees onder de titel ‘Glow in the night’ een avond-golftoernooi. Dertig deelnemers kwamen aan de start om in het pikkedonker te golfen voor het goede doel, stichting Make-A-Wish, die onder meer voor ernstig zieke kinderen een bijzondere wens in vervulling laat gaan.

Margot Verhagen krijgt uit handen van Gerard Hendriksen de cheque voor de stichting Make-A-Wish. Foto Jan Kraaijenbrink

Golforganisator Gerard Hendriksen overhandigde afgelopen week een cheque van 1120 euro aan Margot Verhagen. Zij is niet alleen vrijwilligster van de stichting, maar is voor de regio Gelderland tevens een wensvervuller. Zij zorgt dat wensen van met name ernstig zieke kinderen in vervulling gaan. Diepe indruk maakte op haar de ontmoeting van een meisje van 5 jaar met haar idolen van K3.

Het nachtelijke golftoernooi werd een succes en is zeker voor herhaling vatbaar. Die herhaling komt er ook, als het aan Verhagen en Hendriksen ligt, want leuk is het zo’n nachttoernooi. De deelnemers zagen op 10 november geen hand voor ogen, omdat het die avond zwaar bewolkt was en men dus ook het licht van de maan moest ontberen.

Dat probleem werd opgelost doordat de deelnemers uitgerust werden met zaklampen en voorzien van licht gevende golfballen. Zodra een bal geslagen werd, ging een lampje in de golfbal negen minuten lang aan en lichtte rood, groen, wit of blauw op, waardoor een speler zijn of haar bal kon herkennen.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.