Nacht van de Nacht in bos Camping Brockhausen

STOKKUM – De IVN de Oude IJsselstreek, afdeling Montferland, doet zaterdag 25 oktober weer mee aan de tiende Nacht van de Nacht. Vanaf 19.30 uur houdt ze op het terrein van Camping Brockhausen in Stokkum een bijzondere wandeling door het bos.

Nacht van de NachtBezoekers worden ontvangen in een tent, waar ze iets kunnen drinken en een film van sterrenwacht Phoenix uit Lochem te zien krijgen. Daarna maken ze in groepjes van maximaal vijftien deelnemers een wandeling waarbij ze worden uitgedaagd in het donker. “Je zintuigen worden geprikkeld”, zegt Maaike Menting Ebbing. “Je komt langs allerlei punten waar je bijvoorbeeld een spel moeten doen, zoals overgooien met balletjes of geld moet tellen. Ook is er een verhalenverteller.”

Aanmelden voor de activiteit is niet nodig en deelnemen is helemaal gratis. Inlopen kan tot 21 uur. De wandeling is ook voor kinderen heel geschikt. Camping Brockhausen is gevestigd aan de Eltenseweg 20 in Stokkum.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.