Muzikale duizendpoot Hein Harmsen Koninklijk onderscheiden

LOIL – Na afloop van de derde voorstelling van De Passie Loil vrijdagavond stond dirigent Hein Harmsen een grote en eervolle verrassing te wachten. Zijn jarenlange trouwe inzet voor het popkoor Sjanté en zijn muzikale betrokkenheid bij de Loilse gemeenschap leverde hem een welverdiende Koninklijke onderscheiding op.

Hein Harmsen met links de burgemeester en rechts zijn vrouw. Foto Willy Steenkamp

Hein Harmsen geflankeerd door de burgemeester en zijn vrouw. Foto Willy Steenkamp

Hein Harmsen kreeg het lintje uit handen van burgemeester Ina Leppink en werd hiermee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. “Harmsen is een zeer sociaal bewogen muzikale inwoner van onze gemeente en dan met name in het kerkdorp Loil”, zei Leppink. “Hij valt op door zijn tomeloze energie voor de Loilse gemeenschap en werkt aan de leefbaarheid van de kern Loil.”

Zo was Harmsen van 1984 tot 2004 dirigent en regisseur van het koor Close Harmony, van 1999 tot 2012 als activiteitenbegeleider betrokken bij de oudervereniging van de St. Jozefschool in Loil, muzikaal leider tijdens het Openluchtspel Loil in 2009 en 2010 en lid van de locatieraad van 2012 tot 2014. Sinds 2005 is hij bovendien dirigent, regisseur en tekstschrijver bij het popkoor Sjanté en vanaf 2012 lid van de werkgroep bijzondere vieringen.

Daarnaast is hij oprichter en dirigent van gelegenheidskoortjes Double Four en Due Due, geruime tijd dirigent van het Beekse Koor geweest, muzikaal ondersteuner van de Loilse pronkzitting, creatieve duizendpoot achter de afscheidsmusicals van de basisschool en verzorger van zang tijdens de eerste communie- en vormselvieringen.

Facebooktwittergoogle_plus

Willy Steenkamp
Over de schrijver
Willy Steenkamp is geboren in de buurtschap Greffelkamp in Didam en sinds 1995 woonachtig in Loil. Daar woont hij samen met zijn vrouw Irma en hun twee jongens Kevin en Igor. In het dagelijks leven is Willy werkzaam als servicecoördinator bij het Rijn IJssel College in Arnhem. Daarnaast is hij bestuurslid van Schuttersgilde Loil-Vooruit en één van de elf leden van de raad van elf van carnavals vereniging De Vrolijke Drammers uit Loil. Zijn hobby’s zijn fotografie en voetbal kijken.