Muzieksensatie Leeways op Hemelslief festival

DIDAM – Rondom de Mariakerk in Didam wordt op donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, weer het Hemelslief festival gehouden. Ook dit keer treedt er een aantal bands op met roots uit de eigen streek. Het festival begint om 13 uur.

Het Arnhemse Leeways treedt op tijdens het Hemelslief festival.

Het Arnhemse Leeways treedt op tijdens het Hemelslief festival.

Zo komen de lokale publiekstrekkers de Cashville Cats en JJETT. Liefhebbers van het Nederlandstalige genre komen volop aan hun trekken met de Medley Brothers. Tijdens de afterparty is DJames de grote smaakmaker.

Maar de grootste sensatie van dit jaar is toch wel dat de organisatie van Hemelslief de winnaar van de Grote Prijs van Nederland 2015 heeft weten te strikken voor een exclusief optreden in Didam. Leeways is onder andere bekend van hun optreden tijdens het tv-programma De Wereld Draait Door en is later dit jaar één van de eregasten tijdens de Zwarte Cross. De Arnhemse band speelt reggae, funk rock en hiphop.

Overdag zijn er voor de kinderen diverse activiteiten en attracties en ook voor een ‘natje en droogje’ wordt gezorgd. De entree voor ‘Hemelslief’ is gratis en evenals voorgaande jaren wordt er als enige tegenprestatie van de bezoekers verwacht dat ze lief zijn.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.