Murder on the Oriënt Express twee keer in Filmhuis Didam

DIDAM – In Filmhuis Didam is vanavond en maandagavond 19 februari vanaf 20 uur de thriller Murder on the Oriënt Express te zien. Dit is minstens de zesde verfilming van het gelijknamige boek van Agatha Christie, dat in 1934 verscheen.

Christies moordmysterie is een meesterwerk, dat perfect hermetisch in elkaar zit. Ze bedacht het even simpele als ingenieuze plot in 1934: dertien passagiers reizen met de Oriënt-Express, een van hen wordt vermoord, een ander is de beste detective ter wereld die de moord besluit te onderzoeken en de rest heeft een alibi.

Dit keer regisseert Kenneth Branagh, die meteen ook Poirot speelt. Hij laat de nachtblauwe stoomtrein door een ijskoud, besneeuwd berglandschap razen. Binnen is het rood en warm. Het kristal fonkelt, het rode fluweel nodigt uit tot zachtjes aaien, de taartjes zijn om de vingers bij af te likken. Voor sommigen is de oplossing van het raadsel bekend. Om dat te compenseren heeft de Branagh een flinke sterrencast tot zijn beschikking van onder meer Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp en Michelle Pfeiffer.

Kaarten voor de film zijn te reserveren via de website www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.