Moreel dilemma in filmhuisfilm The Children Act

’s-HEERENBERG – Wat doe je als een 17-jarige jongen zich door zijn religieuze overtuigingen gedwongen ziet af te zien van alle medische hulp? zelfs als dat betekent dat hij sterft? Dit is het morele dilemma waar het in de film The Children Act om draait. De film is op dinsdag 4 december te zien in Filmhuis Barghse Huus.

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof en staat bekend om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het familierecht. Terwijl haar huwelijk op springen staat, stort ze zich met totale overgave op de zaak en wordt ze geconfronteerd met dit dilemma. Wat weegt er zwaarder: het recht op leven of het recht op vrije wil?

The Children Act van regisseur Richard Eyre is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die tevens het scenario schreef. Volgens Eyre had The Children Act nooit het daglicht gezien als Oscarwinnares Emma Thompson ‘nee’ had gezegd tegen de rol van Fiona Maye. Alleen Thompson beschikt in zijn ogen over de juiste mate van intelligentie en toewijding, die nodig is om de top van de gerechtelijke wereld te bereiken. De rol van haar echtgenoot wordt vertolkt door Stanley Tucci. Fionn Whitehead speelt de 17-jarige Adam.

De film draait dinsdag 4 december twee keer, om 13.30 en 20 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.iedereenwelcom.nl.