Mooie opbrengst derde Golfdag Bergh ondanks mindere opkomst

’s-HEERENBERG/WINTERSWIJK – De opbrengst van de derde golfdag van Bergh in het Zadel, dit keer bij De Voortwisch in Winterswijk, bedroeg 6.400 euro. Daar kwam nog eens 880 euro bij, opgebracht door de verloting, voor speelgoed voor kinderen die vaak langdurig in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie moeten verblijven.

Door Sjaak Reumer

Organisator Gerard Hendriksen met zijn commissie en wedstrijdleider Jan Leemreis waren na afloop van de golfdag dan ook dik tevreden. Te meer omdat het deelnemersaantal van zestig personen toch wat tegenviel.

Ondanks de droogte van afgelopen maanden lagen de baan en de greens in het bijzonder er perfect bij. Daarnaast was de catering, verzorgd door gastvrouw Jantine Kip en haar collega’s, uitstekend verzorgd.

Professor doctor Hans de Wildt speelde zelf ook mee. Foto Robin Sommers

Het werd in Winterswijk een erg gevarieerde golfdag, die geopend werd met een verslag van professor doctor Hans de Wildt over de vorderingen die er in het Radboudumc gemaakt worden bij het onderzoek naar darmkanker. “Dat is mede dankzij BIHZ ook zichtbaar te maken. Tien jaren geleden overleefde 60 procent de ziekte, nu is dat al 70 procent. Tegenwoordig kunnen we soms zien wie baat heeft bij een operatie en we verwachten komend jaar nog betere analyses te kunnen maken.”

Wind
Na de officiële opening kon iedereen de baan op. Begeleid door een stevige zuidwester en een lekker zonnetje ging men letterlijk en figuurlijk aan de slag. De één wat fanatieker dan de ander. Er raakte wel eens een door De Variabele beschikbaar gesteld balletje zoek of er kwam er één het water terecht. Eén balletje raakte zelfs bijna Robin Sommers, die al fotograferend een golfbal vlak over zich heen zag gaan.

Aan het eind van de dag werd de prijsuitreiking en het traditionele etentje opgeluisterd door een verrassend optreden van zanger Eddy Braam die, toen hij het lied Rote Rosen zong aan elke dame een rode roos aanbood. Rogé Zwart zorgde met veelal golden oldies voor een gezellige sfeer in het clubhuis van De Voortwisch.

Uitslagen
Helemaal aan het eind konden Monique Rootinck en Carin Hülkenberg, de beide gastvrouwen van de organisatie, de volgende uitslagen bekend maken: Nearest to the line: Dames: ex aequo Hannie Kuster en Thea Buiting; Heren: Boudewijn van Bergen; Tweary: Dames: Anny Plageman; Heren: Gijs Ramerman; Wedstrijd: Dames: 1. Thea Buiting; 2. Hannie Kuster; Heren: 1. Wim Buiting; 2. Jan van Geelen; 3. Bert Sprenkeling; 4. Eimert-Jan de Graaf; eervolle vermelding: Willy Kremer, Brord Veenes en Tonnie Abbenhuis. Foto’s Robin Sommers