Montferlandse Uitdaging krijgt 30 mille van Oranje Fonds

MONTFERLAND – De Montferlandse Uitdaging heeft een bedrag van 30.000 euro ontvangen van het Oranje Fonds. Met de subsidie wil het Oranje Fonds de Montferlandse Uitdaging bijstaan in haar doelstelling: het bevorderen van de betrokkenheid in de samenleving.

Montferlandse uitdagingDe Montferlandse Uitdaging is een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in hun gemeente te verbeteren. Het netwerk wordt gedreven door een club ‘Jonge Honden’ en ‘Oude Rotten’ uit het Montferlandse bedrijfsleven. Zij zetten zich in om de uiteenlopende aanvragen van maatschappelijke organisaties te realiseren. Dit zijn uitdagingen op het gebied van materialen (spullen), middelen en menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde).

Het afgelopen half jaar heeft de Montferlandse Uitdaging ruim dertig aanvragen ontvangen. Uitdagingen van onder andere de Voedselbank Montferland, Muziekvereniging Volharding Beek, KBO en Spelweek Didam zijn inmiddels gerealiseerd. Een aantal aanvragen is nog in behandeling en half september buigt de matchgroep zich over de aanvragen die de afgelopen twee maanden zijn binnengekomen. Meer informatie over de Montferlandse Uitdaging is te vinden op www.montferlandseuitdaging.nl.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 28,7 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.