Midzomernachtloop in het Bergherbos

BEEK – Natuurmonumenten houdt in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni de Midzomernachtloop. In heel Nederland zijn er nachtwandelingen in natuurgebieden, die normaal gesproken niet ’s nachts toegankelijk zijn. In het Bergherbos is een tocht van ruim zes kilometer voor volwassenen uitgezet en een tocht voor gezinnen van 4 of 6 kilometer.

Foto Janko van Beek/Natuurmonumenten

Foto Janko van Beek/Natuurmonumenten

Deelnemers kunnen ervaren hoe indrukwekkend de duisternis kan zijn. Bovendien bestaat de kans dat ze ‘live’ kunnen genieten van de aanblik van een grazende ree. Na afloop is er een kampvuur en krijgen kinderen gratis marshmallows, die ze boven het vuur kunnen roosteren.

De wandelingen starten zaterdagavond tussen 21.30 en 23.30 uur bij Uitspanning ’t Peeske in Beek. Bij de OERRR wandeling voor gezinnen, krijgen de kinderen onderweg ook opdrachten mee. Inschrijven kan via midzomernacht.natuurmonumenten.nl/wandeltochten. Hier is ook alle informatie over de Midzomernachtloop te vinden.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.