Melkveebedrijf De Vlottenburg opent boerderij voor een dag

BABBERICH – Campina houdt op vrijdag 31 mei en maandag 10 juni voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen. In heel Nederland nemen dit jaar 69 melkveehouders deel en openen op de vrijdag na Hemelvaart en Tweede Pinksterdag de deuren van hun boerderij voor het publiek. Ook de familie Gieling uit Babberich doet mee.

Op 31 mei is iedereen van 10 tot 16 uur welkom op Melkveebedrijf De Vlottenburg aan de Ravenstraat 5 om meer te leren over het boerenleven en de koeien. Op de boerderij is er voor het hele gezin van alles te doen. Je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel. Daarnaast kunnen bezoekers de verschillende producten (blind) proeven in de zuivelbar.

Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippy koeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koemedaille en boerderijbewijs verdienen.

De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.