Meikever bruisend hart Nieuw-Dijk op Dag van ons Dorp

NIEUW-DIJK – Liefst vijftig vrijwilligers en ruim 250 bezoekers maakten zondag de Dag van ons Dorp in Nieuw-Dijk tot een succes. De dag was in het leven geroepen om de Meikever het bruisende hart van Nieuw-Dijk te maken.

Tijdens de Dag van ons Dorp waren er ook verschillende activiteiten voor jongeren. Foto Marjan Rosendahl

Tijdens de middag stonden samenzijn, saamhorigheid en verbinden hoog in het vaandel. Tussen 14 en 17 uur waren er diverse activiteiten voor jong en oud, die ook in de toekomst in het ‘nieuwe’ dorpshuis kunnen plaatsvinden. Doel van de dag was bovendien het promoten van de dorpsvoorziening bij nieuwe gebruikers en het werven van extra vrijwilligers. Daarnaast kregen de bezoekers uitleg over de verbouwing van ‘de Meikever’.

Verder waren er een koffiehoek, taartenhoek, kinderhoek en seniorenhoek. De taartenbakwedstrijd werd gewonnen door Thea Ketels met haar bokkenpoottaart. CV Origineel was de beste bij het slidehockeyen en ‘de Baddies’ scoorden het hoogste bij de pubquiz. Ook stond er een springkussen voor de jongste bezoekers.

Er werd rondgegaan met een lijst waar mensen zich in konden schrijven als vrijwilliger. “Want vele handen maken licht werk”, zegt Bianca Pasman namens de organiserende activiteitencommissie. Veel Nieuw-Dijkers bleken bereid zich de komende jaren in te willen zetten voor het dorp.Facebooktwittergoogle_plus