Meditatieve documentaire Walk with me in Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Filmhuis Barghse Huus toont vanavond om 20 uur in samenwerking met yogacoach en shiatsu-therapeute Judith Reuling de meditatieve documentaire ‘Walk with me’.

Walk With Me is een cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Hij komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien.

Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie.

Voorafgaand aan de film geeft Judith Reuling een inleiding over mindfulness en Thich Nhat Hanh. Thich Nhat Hanh is geboren in 1926 en al op 16-jarige leeftijd ingetreden in een klooster. Thây (Vietnamees voor leraar) is de spiritueel leraar en leider van de internationale Plum Village-gemeenschap, die in 1982 van start ging met de vestiging van het klooster en meditatiecentrum Plum Village in Zuid-Frankrijk.

Kaarten voor documentaire zijn te bestellen op werkdagen van 9 tot 12 uur via telefoonnummer 0316-223520 of via de website www.iedereenwelcom.nl.Facebooktwittergoogle_plus