Meditatieavond Stadsverlichting in Didamse huiskamer

DIDAM – Lida Nijgh houdt op zondag 14 oktober een meditatieavond in het kader van Stadsverlichting. Stadsverlichting is een landelijk initiatief dat mensen uitnodigt om bij elkaar te komen voor meditatie.

Lida Nijgh.

Stadsverlichting gaat uit van de gedachte dat als mensen samen stil zijn, dit extra krachtig werkt. “Meditatie geeft rust in je hoofd, brengt je dichter bij je intuïtie en bevordert ontspanning”, vertelt Nijgh. Bovendien heeft gezamenlijk mediteren een harmoniserend effect op de omgeving.” De initiatiefnemers van Stadsverlichting geven aan dat dit blijkt uit onderzoek. “In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is minder criminaliteit en zijn er minder verkeersongevallen.”

Elke tweede zondag van de maand wordt in meer dan 1000  Nederlandse huiskamers gemediteerd tussen 20.00 en 21.00 uur. Tijdens de meditatiebijeenkomst die Nijgh begeleidt komen mensen tussen 19.45 en 20.00 uur in stilte binnen. Om 20.00 uur start de meditatie van 45 minuten  Na afloop van de meditatie is er thee en kunnen ervaringen worden uitgewisseld.

Deelname aan de meditatieavond is gratis. Van te voren aanmelden is noodzakelijk en kan via de website www.stadsverlichting.nu. De meditatieavond vindt plaats aan de Meursweg 26 in Didam en is niet toegankelijk voor minder validen.Facebooktwittergoogle_plus