Marcel en Judith Beekman nemen afscheid van ‘t Aschwinhuus

AZEWIJN/BEEK – Na tien jaar dorpshuis ‘t Aschwinhuus in Azewijn te hebben gerund, hebben Marcel en Judith Beekman van partycentrum De Dèèl op 1 september de sleutels doorgegeven aan een nieuwe uitbater. Edwin Wissink is nu de uitbater van ’t Aschwinhuus.

“In de zomer van 2009 hoorden we dat de Stichting Dorpshuis Azewijn een huurder zocht voor het dorpshuis aan de Leppestraat 2 in Azewijn”, zeggen Marcel en Judith. “Na enig overleg hebben we deze kans met beide handen aangegrepen en hebben we samen met Linda van Moerkerk de eerste stappen gezet om het dorpshuis weer nieuw leven in te blazen.”

Marcel en Judith deden enkele verbouwingen aan de keuken, café, ontvangsthal en toiletruimte. Daarop volgde een aantal mooie jaren in Azewijn. “We konden bijna het hele dorp tot onze klantenkring rekenen. Vele bijeenkomsten, feesten, vergaderingen, maar ook uitvaartceremonies hebben we mogen verzorgen. Dan kun je echt zien waar een klein dorp sterk in is! Azewijn is een gemeenschap met veel tradities en saamhorigheid onder alle bewoners, bedrijven en verenigingen.”

Verenigingen
De meeste verenigingen hebben ‘t Aschwinhuus als hun vaste thuisbasis. De schutterij tijdens de kermis, de toneelvereniging met hun uitvoering en de carnavalsvereniging tijdens de feestavonden en vele andere bijeenkomsten hebben ‘t Aschwinhuus tot het middelpunt van het dorp gemaakt. Ook de fanfare, de spaarkas, Zij Actief, de vendeliers, het dartteam, voetbalvereniging Den Dam, de senioren, muziekgroepen, dorpsraad en het gemengde koor wisten het dorpshuis te vinden.

“We danken bij deze alle gasten, klanten en verenigingen voor hun aanwezigheid en vertrouwen in de afgelopen tien jaren dat we ‘t Aschwinhuus hebben gerund. Ook alle medewerkers van Partycentrum De Dèèl, die een steentje hebben bijgedragen, danken we voor hun inzet.”