Marc Oortman benoemd tot nieuwe pastoor Gabriëlparochie

’s-HEERENBERG/DIDAM – De parochie Heilige Gabriël neemt afscheid van pastoor Jurgen Jansen. Per 1 december gaat hij aan de slag in de samenwerkende parochies van Hengelo, Borne, Delden en omstreken. Jansen wordt opgevolgd door pastoor Marc Oortman (53).

Oortman werd in 2009 gewijd. Hij is geboren en getogen in Haaksbergen. Voor zijn roeping tot het priesterschap runde Oortman een advocatenkantoor. Na jaren twijfelen, besluit hij toch om priester te worden. “Want een mens moet proberen gelukkig te zijn in zijn leven”, zegt hij.

“Liturgie is voor mij als priester belangrijk, maar door die liturgie wil ik ook proberen om een pastoor te zijn die benaderbaar is”, geeft Oortman zijn toekomstige parochianen alvast mee. “Daarnaast wil ik proberen parochianen duidelijk te maken dat zij ook ledematen zijn van het lichaam dat de kerk is. Ook zij hebben een taak om het geloof over te brengen. Graag wil ik er zijn voor de parochianen.”

De nieuwe werkomgeving van pastoor Jurgen Jansen wacht een stukje noordelijker De Bisschop, kardinaal Eijk, heeft hem een nieuwe pastorale opdracht toevertrouwd in de samenwerkende parochies in het zuiden van Twente: de Goede Herderparochie, de Heilige Geestparochie en de parochie H.H. Jacobus en Johannes. Een gebied met veertien kerkgebouwen.

Jansen was vanaf 1 juli 2013 werkzaam in Montferland en Wehl. “Een benoeming van ruim zeven jaar waarin de parochie letterlijk en figuurlijk een transitie heeft ondergaan”, zegt hij. “Met de nodige uitdagingen, maar ook met veel warme menselijke contacten. Het waren voor mijn zeven goede jaren. Die hoop ik te mogen voortzetten in mijn nieuwe parochie. Ik wens de parochianen van de H. Gabriël en pastoor Oortman een goede en warme samenwerking toe.”

Pastoor Marc Oortman (voor) volgt in de december pastoor Jurgen Jansen op. Foto Gabriëlparochie