LuDieks Tentfeest stapt voor vijfde editie af van festivalformule

NIEUW-DIJK – Het LuDieks Tentfeest viert dit jaar het 5-jarig bestaan. Tijdens dit eerste lustrum is de organisatie afgestapt van de festivalformule en doet ze de naam tentfeest meer eer aan. “Er staat nog maar één tent, maar die is wel groter geworden”, zegt Erik Duis. “We hebben geen buitenterrein meer, omdat het ’s avonds al gauw te koud is.”

De organisatie en vrijwilligers van het LuDieks Tentfeest.

In die tent staat zaterdag 1 september de topband Cabrio op het podium. In de pauzes is het DJ Niels die voor de muziek zorgt. “We gaan de hele avond vol gas”, vertelt Ronny Looman. “Vanaf 20 uur tot middernacht klinkt er continu muziek in de tent. Vorig jaar hadden we nog een hele leuke band op het buitenpodium, maar toen het wat frisser werd, ging iedereen naar binnen en stond de band voor een lege bühne te spelen.”

De organiserende Stichting Ludieks is voor de vijfde editie van het tentfeest ook overgestapt op een andere biermerk. Waar in voorgaande jaren nog Amstel werd geschonken, is er dit jaar gekozen voor Grolsch. “We zijn overgestapt naar echt bier”, lacht Duis. Daarbij wordt nog wel gewoon de all-inclusive formule gehanteerd. “Bezoekers kunnen voor een vast bedrag onbeperkt bier, wijn, fris en cocktails drinken. Alleen voor het eten moeten ze extra geld meenemen.”

Kaarten
Kaarten kosten in de voorverkoop 25 euro en kunnen worden gekocht bij Jan&Jan in Didam, Het Verhaal in Loerbeek, De Papegaai in Loil en Tante Dies in Nieuw-Dijk. Via www.captainticket.nl/ludiekstentfeest zijn kaarten online te bestellen. Aan de tent kost een kaartje 30 euro. Looman: “Vorig jaar waren er rond de 700 bezoekers. Daarvan kwamen de meeste mensen uit de wijde regio en maar een kwart uit Nieuw-Dijk zelf. Als er nu ook wat meer Dieksen komen, tikken we misschien de duizend wel aan.”

Het LuDieks Tentfeest vindt zoals ieder jaar plaats aan de Smallestraat 6 in Nieuw-Dijk. Voor het eerst is er voorafgaand aan het feest, op vrijdag 31 augustus, ook een sponsoravond voor iedereen die de Stichting LuDieks de afgelopen jaren heeft gesteund. Kijk voor het laatste nieuws op de Facebook-pagina @Ludiekstentfeest.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.