Live Cooking tijdens Didam op Stelten

DIDAM – Het thema van Didam op Stelten is dit jaar ‘Puur Diem’. In het kader van dit thema worden er op zondag 1 juni zo’n dertig streekproducten gepresenteerd, die door een Diemse hobbykok en de Outdoorbakerman live worden bereid.

Foto Bert Tiemessen
Foto Bert Tiemessen

In Didam en de omliggende regio zijn veel bedrijven die op een natuurlijke, pure manier voedsel produceren. Bijvoorbeeld groenten, fruit en vlees. Maar Montferland heeft zelfs een eigen wijngaard en een aspergekwekerij. Op zondag 1 juni staan in de Raadhuisstraat ongeveer dertig marktkramen met streekproducten. De Diemse hobbykok en de Outdoorbakerman bereiden met die streekproducten ‘Diemse Happa’s’. Origineel, puur en lokaal. Kampioensbakker Paul Berntsen bakt ter plekke stokbrood en desembrood.

De namen van de gerechten die de Diemse hobbykok en de Outdoorbakerman in een Oklahoma Joe countrysmoker koken, klinken zo exotisch dat nauwelijks te geloven is dat alle ingrediënten toch echt uit Didam en omstreken komen. Wat te denken van hangop van buffelyoghurt en Surf en turf cappuccino met asperge? Of wat minder exotisch klinkend, maar niet minder lekker smakend, het Diems Pötje van scharrelvlees, bereid in Diems Bier.

De streekproductenmarkt is een belevenis. Ruiken en proeven van puur eten en drinken, maar er zijn ook informatieve stands en stands met activiteiten voor jong en oud te vinden.

Didam op Stelten wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd. Met op zaterdag 31 mei een sportief programma, dat van 14 uur tot laat in de avond rondom de Mariakerk plaatsvindt. Op zondag 1 juni staat het Didamse centrum bol van activiteiten: steltlopen, de Diemse Toren Classic met oldtimers, de streekproductenmarkt in de Raadhuisstraat en Kunst en Cultuur in het Albertusgebouw en Meulenvelden. Op www.didamopstelten.nl is meer informatie te vinden.