Lintje voor Zonnebloem-vrijwilligster Hanneke Berendsen

’s-HEERENBERG / TOLKAMER – Hanneke Berendsen-Werner uit ‘s-Heerenberg is gistermiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg de Koninklijke onderscheiding door burgemeester Peter de Baat uitgereikt op het partyschip Graaf van Bylant in Tolkamer.

Hier vierde haar vereniging De Zonnebloem/HALS uit ’s-Heerenberg namelijk het 40-jarig jubileum. Hanneke Berendsen is al vanaf de oprichting in 1979 actief als bestuurslid en vrijwilliger voor de vereniging. Een belangrijk onderdeel van haar vrijwilligerswerk is de organisatie van de regiovakanties. Onder haar leiding genieten jaarlijks twintig gasten een week lang van een aangepaste vakantie. Zij heeft deze vakanties al 29 keer georganiseerd.

Daarnaast zet ze zich sinds 1992 ook in voor de vereniging voor aangepast sporten. In het zwembad begeleidt zij wekelijks mensen met een lichamelijke beperking bij het zwemmen en sporten. Vanaf 2005 is zij ook bestuurslid. Daarnaast is ze vele jaren actief geweest als vrijwilliger van het bestuur van de Emmaus Parochie. Vanaf 2013 is zij lid van de locatieraad.

Verder zet ze zich sinds 2015 in voor de Voedselbank Montferland en is ze vanaf 2016 Bestuurslid van de Katholiek Bond voor Ouderen.