Lezing Didammer Bruno Ghuijs over het onbekende Turkmenistan

DIDAM – Bruno Ghuijs uit Didam geeft woensdag 25 september een lezing over Turkmenistan in de bibliotheek in Didam. De lezing begint op 20 uur.

Hoe komt het, dat een land dat regelmatig op het journaal te zien is, bijna nooit ‘in het nieuws’ is? Waarom weten wij niet waar Turkmenistan ligt? Waarom breken wereldmachten zich het hoofd over een land wat niemand kent. En hoe is het om daar te leven? Daar kom je eigenlijk alleen achter in dat land zelf.

Bruno Ghuijs woonde en werkte in Turkmenistan en verkende het oog van de tornado van de Euro-Aziatische geschiedenis. Een geschiedenis die daar al eeuwen lang omheen woedt. Deze lezing gaat over een land dat zich zelfs van haar naaste buren het liefst afzijdig houdt en waar slechts één persoon de macht in handen heeft. Een land van onschatbare rijkdom en uitzichtloosheid.

Kaarten voor de lezing kosten 5 euro en zijn te reserveren via de website van de Bibliotheek Montferland, www.bibliotheekmontferland.nl, of telefonisch 0316–221184. Op de avond zelf kan er ook een kaartje worden gekocht.