Lenne loopt Stokkumse vierdaagse voor MS

’s-HEERENBERG/STOKKUM – Lenne Lukassen is pas 8 jaar, maar ze heeft al vier keer de avondvierdaagse van Stokkum uitgelopen. Dit jaar koppelde ze ook een goed doel aan haar wandeltocht. Samen met twee vriendinnen en hun moeders liep  de ’s-Heerenbergse scholiere van de Galamaschool voor MS.

Lenne Lukassen haalde tot nu toe al 650 euro op voor het MS Fonds.

Haar actie leverde tot nu toe al 650 euro op voor het Nationaal MS Fonds. “Onze vriendin Nathalie heeft MS”, legt Lenne haar keuze voor het goede doel uit. “Ze kan bijna niks meer en zit in een rolstoel. En ze is pas halverwege de 40 jaar. Een oude buurman van mijn ouders was zelfs nog jonger toen hij aan MS overleed.”

Met haar actie hoopt Lenne wat meer aandacht voor de ziekte te krijgen. “Voor kankeronderzoek wordt er al zoveel gedaan. Dat is natuurlijk ook goed. Maar als je MS hebt, is dat ook heel erg. Die ziekte is bij de mensen alleen niet zo bekend als kanker. De meeste mensen kennen niemand die MS heeft, terwijl kanker in iedere familie wel voorkomt.”

Via haar actiepagina ‘Lenne Loopt vierdaagse voor MS’ kan een donatie voor het MS Fonds worden overgemaakt. Verder heeft de 8-jarige een collectebus, waarmee ze geld ophaalt, en hebben de zes wandelaars tijdens de avondvierdaagse in Stokkum keycords voor 3,50 euro per stuk verkocht.

“We gingen voor 500 euro, maar hebben al 650 euro opgehaald”, zegt Lenne trots. “En mensen kunnen ook na de vierdaagse nog geld overmaken. Ik hoop dat we boven de 700 euro uitkomen.” De voortgang van de actie van Lenne is te volgen op de website www.sterktegenms.nl. Hier kan ook een donatie worden overgemaakt, die vervolgens rechtstreeks naar het MS Fonds gaat.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.