Lengel herdenkt gevallenen Tweede Wereldoorlog

LENGEL – In Lengel worden woensdag 4 mei de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog herdacht. De dodenherdenking vindt plaats bij het monument en wordt georganiseerd door de Stichting Gezamenlijke Verenigingen in Lengel.

herdenking 2016De schutterij, drumfanfare en deelnemers aan de herdenking verzamelen zich om 19.15 uur bij ’t Bosman Huus. Zij vertrekken om 19.25 uur voor een stille tocht door Lengel naar het monument. Hier worden vanaf 19.40 uur toespraken gehouden door onder andere het pastoraal team en de Stichting Gezamenlijke Verenigingen. Verder worden er enkele gedichten voorgelezen, wordt er gezongen door het Emmauskoor en zijn er kransleggingen.

Na The Last Post, geblazen door Bas Kock, is er om 20 uur twee minuten stilte. Daarnaast brengen de drumfanfare en het Emmauskoor het Wilhelmus ten gehore. Met enkele saluutschoten wordt de herdenking bij het monument vervolgens afgesloten en keren de deelnemers terug naar ’t Bosman Huus.

Op 5 mei biedt de Stichting Gezamenlijke Verenigingen van Lengel ter gelegenheid van de bevrijding in 1945 een aantal consumpties aan in het dorpshuis.