KunstWandelRoute Zeddam gaat langs 45 kunstenaars

ZEDDAM – Een groot aantal kunstenaars verspreid door Zeddam toont in het pinksterweekend op 9 en 10 juni zijn werk aan het publiek. Die dagen vindt van 11 tot 17 uur weer de KunstWandelRoute Zeddam plaats.

Het is de elfde editie van het gratis toegankelijke evenement. En net als tijdens de eerste editie zetten verschillende kunstenaars hun atelier open en zijn er diverse exposities in tuinen en monumentale panden. Deze zijn allemaal door een wandelroute aan elkaar verbonden.

Vorig jaar exposeerde de Zeddamse Juke Helmink voor het eerst tijdens de KunstWandelRoute. “Ik was uitgenodigd door Ellen Schut en we stonden met vier verschillende kunstenaars bij haar atelier”, vertelt Helmink. Dit jaar exposeert ze in haar eigen huis. “Ik woon in het oude dr. Hooglandhuis aan de Benedendorpsstraat.” Hier toont ze haar geschilderde landschappen, stillevens en enkele portretten.

Nieuw werk
Bij Helmink om de hoek aan de Kilderseweg zit Atelier Irma. Ook is er een 4-tal exposanten bij bloembinderij de Ank. In het dorpshuis tonen acht deelnemers hun werk. Iets verderop aan de Vinkwijkseweg is Bernadet Angenent (foto) te vinden. Zij is al vanaf het begin deelnemer aan de KunstWandelRoute. “Ik heb natuurlijk weer nieuw werk gemaakt”, zegt ze. Angenent toont haar schilderijen en keramiek in haar garage/atelier en tuin.

Naast Angenent op de vijfsprong van de Vinkwijkseweg en Oude Doetinchemseweg staat een aantal beelden van Jozef Kemperman en daarachter nog een expositie bij Korenmolen de Volharding. In totaal zijn er op twintig locaties 45 kunstenaars te vinden. Diverse Spaanse kunstenaars komen speciaal voor de KunstWandelRoute over uit Spanje voor een expositie in de Rosmolen.

Koffieconcerten
Beide dagen starten met een koffieconcert georganiseerd door de Montferlandse Vereniging voor Toerisme. Zondag van 11 tot 13 uur speelt het Grensland Orkest in hotel Ruimzicht en maandag zingt André van Gessel zijn liedjes in het dialect bij restaurant De Lange Waard.

Een plattegrond met de route en deelnemers is bij alle locaties mee te nemen en ook op de website www.kunstwandelroute.nl te vinden. De route is ook te fietsen en bij de meeste locaties is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.