Kunstroute ‘door’ vijf tuinen in Loil en Nieuw-Wehl

LOIL/NIEUW-WEHL – In Loil en Nieuw-Wehl vindt komend weekend weer het evenement Kunst in de tuin plaats. In vijf verschillende tuinen zijn zaterdag 7 en zondag 8 juli uiteenlopende kunstvormen te zien. De kunstwerken worden in de tuinen tentoongesteld en er is te zien hoe ze worden gemaakt.

De tuinen liggen allemaal rond oude boerderijen waarvan de oudere dorpsbewoners de naam kennen, maar vaak niet het adres: De Negelaer, De Ward, Peppelpark, Daaldersmaat en ‘t Lamslag. De tuinen liggen bij elkaar in de buurt en zijn via een fiets- of wandelroute te bezichtigen. Een plattegrond met de route is bij de deelnemende tuinen verkrijgbaar.

Daaldersmaat, Doesburgseweg 8 in Loil
In de tuin van Carla Aukes is het thema textiel. Verschillende kunstenaars die werken met textiele werkvormen hebben hun werk geëxposeerd in haar tuin. Vroeger werd deze tuin vaker opengesteld voor publiek en werden er veel trouwfoto’s gemaakt. Nu is de tuin alleen open op 7 en 8 juli en zijn er onder andere ook quilts van Carla Aukes te zien.

Peppelpark, Groenestraat 4 in Loil
Frans Giesen heeft al veel uilen al “gehakt” uit boomstammen. Maar hij doet meer.  Zijn prachtige dierenbeelden en abstracte werken staan op zaterdag en zondag in zijn tuin uitgestald. Ook de schilderijen van Irma Giesen hangen tussen de bomen.

De Ward, Wardsestraat 15 in Nieuw-Wehl
De tuin van Ronald Kanne nodigt uit om een rondje om de vijver te lopen en te eindigen op het terras met een kopje koffie. Kanne is houtdraaier en maakt onder andere schalen en vazen. Zijn werk is te zien en zijn werkplaats en cursusruimte. Daar staat ook oud en nieuw werk van Laurens Goldewijk. Dit jaar is Goldewijk 50 jaar keramist. Samen met Ans Buitink geeft hij een demonstratie.

De Negelaer, Mgr. Hendriksenstraat 25 in Nieuw-Wehl
Rondom het rijksmonument de Negelaer ligt de riante tuin van Trudy Volman. In de cursusruimtes is het nieuwe werk, creaties in keramiek, van Volman en haar cursisten te zien.

’t Lamslag, Bosslagstaat 20 in Loil
Een eindje van de weg af ligt de tuin van Janine van de Hoeven. Rondom de boerderij is het een dierenparadijs met geiten, kippen, pauwen en schapen. Van de Hoeven maakt kleine cadeautjes, veelal met de zogenaamde decoupage techniek. Verder is er glaskunst van Wilma Meijerink te zien en dierenportretten, geschilderd door Brigitte Wijnbergen.

Alle tuinen zijn gratis te bezoeken en geopend van 11 tot 16 uur. Een kaartje van de wandelroute is te vinden op dehoutdraaierij.nl.Facebooktwittergoogle_plus