Koninklijke onderscheiding voor carnavalist Geert Stienissen

LOIL/NIEUW-DIJK – Geert Stienissen (60) kreeg zaterdagavond tijdens de pronkzitting van ‘zijn’ carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers een koninklijke onderscheiding. De Loilenaar werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Stienissen kreeg de onderscheiding onder andere voor zijn vele vrijwilligerswerk voor de carnavalsvereniging. Zo was hij bijna 35 jaar penningmeester van De Vrolijke Drammers. Een functie waarvan hij afgelopen jaar pas afscheid nam. Daarnaast was hij al die jaren ook kartrekker van de pronkzittingen.

Daarnaast is Stienissen al sinds 1985 vrijwilliger bij de Kontaktraad Loil. Ook hier vervult hij een voortrekkersrol. Hij organiseerde onder andere in 2017 een dorpsbrunch, waar maar liefst 400 Loilenaren aan deelnamen.

Verder was hij in 2010 één van de organisatoren van het Openluchtspel Loil, ter ere van honderd jaar school en kerk in het dorp. Dit jaar wordt er in het kader van 75 jaar bevrijding opnieuw een openluchtspel georganiseerd, waar Stienissen spontaan zijn medewerking aan heeft toegezegd. “Kortom een bestuurder en vrijwilliger die door de inwoners van Loil op handen wordt gedragen”, besloot burgemeester Peter de Baat zijn speech. Om Stienissen vervolgens de versierselen horende bij de onderscheiding op te spelden.

Foto: Geert Stienissen tijdens zijn bedankwoord in de buutton met naast hem zijn vrouw Ans.