VIDEO: Koninklijke Erepenning voor 125-jarige harmonie De Club

DIDAM – Muziekvereniging De Club kreeg zaterdag de Koninklijke Erepenning. De harmonie kreeg de onderscheiding ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan. Burgemeester Peter de Baat reikte de onderscheiding ui tijdens het jubileumconcert in sporthal de Muizenberg.

De Club neemt een vooraanstaande plaats in het verenigingsleven in Didam in. Ze verzorgt en draagt bij aan vele activiteiten van culturele en maatschappelijke aard in de gemeente. “De vele concerten leveren een mooie bijdrage aan de leefbaarheid in Montferland”, zegt De Baat. Bij jaarlijkse festiviteiten als dodenherdenking, Koningsdag, de avondvierdaagse en het schuttersfeest is de muziekvereniging altijd aanwezig om zo het evenement luister bij te zetten. Daarbij wordt het ‘Spelenderwijsorkest’ door de muziekvereniging van harte ondersteund. In dit project laat ze de jeugd kennismaken met het bespelen van een muziekinstrument.”

Burgemeester De Baat feliciteerde De Club op een bijzondere manier met haar onderscheiding. Hij dirigeerde het orkest bij het nummer ‘Lang zal ze leven’. Video Wim Lubbers