Koninklijk lintje voor schutter Rein Derksen

NIEUW-DIJK – Rein Derksen (67) is zaterdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Peter de Baat tijdens de schuttersdag van schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk in zaal Steak’m.

Rein Derksen (op de foto derde van links) is al 46 jaar lid van Voetbalvereniging Sprinkhanen in Nieuw-Dijk. Behalve voetballend lid was hij ook actief als vrijwilliger en had hij onder andere de zorg voor de verlichting op de velden en was hij lid van de klusploeg.

Tussen 1978 en 2011 bekleedde hij meerdere bestuursfuncties bij schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk. Van 1995 tot 2011 was Rein voorzitter van de vereniging. Hij onderhield de contacten met schutterijen door heel Europa en begeleidde de Europese Schutterskoning. Ook was hij nauw betrokken bij grote evenementen, zoals het Landjuweel en het Wereldrecord Vendelen. In 2011 is hij benoemd tot erebestuurslid van deze vereniging.

Vanaf 1990 verricht hij als onderhoudsman hand- en spandiensten voor de Gabriëlparochie. Naast onderhoudswerkzaamheden is hij ook verantwoordelijk voor de elektra en alarmering in de kerk.

Sinds 2014 is Rein Derksen voorzitter van de Schutterskring Montferland en onderhoudt hij de contacten met de dertien schuttersverenigingen binnen de Kring Montferland, de federatie, de gemeente en de overige drie kringen binnen Gelderland.