Koninklijk lintje voor ’s-Heerenbergse Mientje

’s-HEERENBERG – De ’s-Heerenbergse Mientje Engelbarts-Harmsen is afgelopen week benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg de koninklijke onderscheiding thuis uitgereikt door burgemeester Peter de Baat.  

Mientje Engelbarts, voor velen bekend van de carnavalshit ‘Mientje’, gezongen door haar inmiddels overleden man Bernard Engelbarts, kreeg het lintje voor haar jarenlange zorg voor de gehandicapten en ouderen. Sinds 1980 is ze vrijwilligster bij zorginstelling Elver (voorheen Fatima). Al veertig jaar begeleidt Mientje iedere dinsdagochtend cliënten met een verstandelijke beperking. Ze zorgt ervoor dat de cliënten hun dag zinvol doorbrengen. Door de jaren heen varieerde dit van fietsen en wandelen tot het meenemen van de cliënten in de rolstoel. Aan het einde van iedere wandeltocht gaat mevrouw Engelbarts koffie drinken met een tweetal cliënten.

Mientje Engelbarts werd in ‘s-Heerenberg onder andere bekend van de carnavalshit ‘Mientje’ van haar man Bernard.

Naast deze activiteiten fietste ze nog een tiental jaren op een ander dagdeel met een cliënt op een tandem. De afgelopen twintig jaar is ze bovendien gezelligheidsmaatje voor eenzame ouderen. Ze bezorgt ze wekelijks een fijn dagdeel en haalt ze regelmatig op om bij haar thuis in ’s-Heerenberg voor hen te koken. Waar wijkverplegers en schoonmaakhulpen vaak voor een kop koffie te druk zijn, neemt Mientje de tijd om de ouderen haar volledige aandacht te geven en ze het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn.