Koninklijk lintje voor brandweermannen Heinz Ebbing en Freek Rosendaal

BEEK – De brandweervrijwilligers Freek Rosendaal en Heinz Ebbing ontvingen zondag een koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange verdiensten voor de brandweerpost Bergh. Beiden namen tijdens de jaarlijkse brandweermiddag in partycentrum De Dèèl in Beek ook afscheid van het korps.

’s-Heerenbergenaar Ebbing deed dat na 36 jaar als bevelvoerder en allround manschap brand- en hulpverlener. Hij leidde daarbij vele jaren vrijwilligers op tot brandweerman en -vrouw. Verder vervulde Ebbing de functies van chauffeur, voertuigbediener, instructeur en first responder binnen de post.

Freek Rosendaal uit Beek was 35 jaar lid van de vrijwillige brandweer in de functie van manschap met de rang hoofdbrandweerwacht. Daarnaast was hij actief als voorzitter van de brandweervereniging Bergh. Ook Rosendaal vervulde de functies van chauffeur, voertuigbediener, instructeur en first responder bij brandweerpost Bergh. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Naast de twee koninklijke onderscheidingen kregen zondagmiddag ook nog vijf jubilarissen van de brandweerposten Didam en Bergh een oorkonde en medaille van Brandweer Nederland. Decorandus Freek Rosendaal werd onderscheiden voor zijn 35-jarig lidmaatschap, Vincent Booltink en Timo Zweers voor hun 25-jarig lidmaatschap, Arjan Gunsing voor zijn 20-jarig lidmaatschap en Robert Krauts en Edwin Willemsen, die afwezig was, omdat ze al 12,5 jaar lid zijn van de vrijwilliger brandweer.

V.l.n.r. Darko Sanders (teamleider Incidentbestrijding Achterhoek), Sander Putman (postcommandant Didam), Timo Zweers, Vincent Booltink, Heinz Ebbing, burgemeester Peter de Baat, Freek Rosendaal, Robert Krauts, Arjan Gunsing en Martin Jansen (postcommandant Didam).