Komedie en drama op programma Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam draait donderdag 27 november de Nederlandse komedie Wonderbroeders. Maandag 1 december is het spannende drama Locke te zien. Beide films beginnen om 20 uur.

Wonderbroeders.

Wonderbroeders.

In Wonderbroeders leven vijf monniken harmonieus in het klooster van Wanroij, totdat een stel bouwvakkers de rust komt verstoren. De kerkleider heeft hun klooster en de grond verkocht aan de gemeente, die er een commercieel wellness resort van wil maken. De broeders wringen zich in allerlei hilarische bochten en zetten alles op alles om de plannen voor deze ‘Turkse stoomzooi’ tegen te gaan. En dan openbaart er zich een wonder. Ze lijken gered, maar hun leven staat vanaf dan totaal op zijn kop.

In Locke draait het om Ivan Locke, die hard heeft gewerkt om een goed leven voor zichzelf op te bouwen. Hij houdt van zijn werk en adoreert zijn gezin. Op de vooravond van de grootste uitdaging uit zijn carrière, gaat zijn telefoon en wordt er een reeks gebeurtenissen in werking gezet. Terwijl Locke zijn auto instapt en de tijd weg begint te tikken, wordt duidelijk dat die ene verkeerde beslissing zijn leven voorgoed heeft veranderd .

Kaarten voor het filmhuis kosten 6 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.