Koersbalafdeling DSV Relax viert 20-jarig jubileum

DIDAM – De koersbalafdeling van DSV Relax viert deze maand haar 20-jarig bestaan. Bij dit jubileum werd stilgestaan op 13 december tijdens het kersttoernooi.

De leden tijdens het 20-jarig jubileum. Op de voorgrond zeven leden van het eerste uur. Hier ontbreekt Netty Stein in verband met ziekte. Foto Henk Buiting

In december 1997 organiseerde tafeltennisvereniging Relax een open dag in haar toenmalige tafeltennishal De Lupien. Om ook de hal overdag een sportieve meerwaarde te geven, introduceerde Relax die dag drie nieuwe sporten, namelijk jeu de boules, koersbal en dynamictennis. Op deze zondag kwamen naast andere belangstellenden, speciaal zo’n tien mensen uit Didam een kijkje nemen en proeven van het jeu de boules.

Omdat deze mensen elke week kegelden maar de kegelclub in Didam was opgeheven, was er in eerste instantie belangstelling voor het jeu de boules. Deze banen lagen achter de hal. Maar toen ze die middag eenmaal hadden geoefend met de indoorsport koersbal waren ze snel om.

Successen
Onder de bezielende leiding van wijlen Ben Broekgaarden met zijn assistenten, Jo Verkerk en Guus Stein, en ook de helpende hand van een koersbalclub uit Gaanderen groeide de koersbalafdeling in no time uit naar 20 tot 25 en momenteel een kleine 40 deelnemers. Grote successen waren het organiseren van de Oost Gelderse (2002) en Gelderse kampioenschappen (in 2010) met een kleine 200 deelnemers in de Muizenberg. Momenteel zijn er nog acht deelnemers vanaf het eerste uur actief.

Onder het genot van een drankje en meerdere hapjes werden op woensdag 13 december de afgelopen twintig jaar nog eens doorgenomen. Als verrassing werd aan alle koersballeden door DSV Relax een sportjack aangeboden, dat werd geshowd door de vrouwelijke  bestuursleden, Hetty Boerstal en Alie Peters. Veel leden gaven aan dat naast het aanleren van deze sport het sociale aspect en de gezellige middagen een belangrijke reden zijn om zich op te geven. De huidige coördinatrice, Tineke Labots, is een inspirerende factor binnen deze  koersbalafdeling en zij hoopt dat er zich meer leden aanmelden.

Inlichtingen via de website www.dsvrelax.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Adriaan Ars
Over de schrijver
Adriaan Ars was van 1995 tot 2009 voorzitter en pr-functionaris van tafeltennisvereniging Relax in Didam. Ook gaf hij trainingen aan de jeugd. Vanaf 2010 tot heden is hij pr-functionaris van DSV Relax. Momenteel coacht hij bovendien het eerste jeugdteam van Relax.