Kinderen vieren middeleeuws oogstfeest op kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Kinderen kunnen in de herfstvakantie in kasteel Huis Bergh kennismaken met de middeleeuwse manier van een feest vieren. Dit keer staat het oogstfeest centraal.

Kinderen verkleden zich eerst als ridder of hofdame. Daarna is het tijd voor het feest met een lange gedekte tafel en middeleeuwse muziek. De kinderen leren een middeleeuwse buiging voor de koning. De koning vertelt over de geweldige oogst van dit jaar en dat dat gevierd moet worden. Wat werd er gegeten in de Middeleeuwen? Hoe ging het werken op het land vroeger? De kinderen leren een middeleeuwse hofdans en ringsteken. Het programma duurt ongeveer 75 minuten.

Studenten
Op 23 oktober wordt er een speciale middag gehouden, waarbij mbo-studenten de invulling van het middeleeuwse oogstfeest mede organiseren. Voor dit project moeten de studenten met elkaar samenwerken, activiteiten bedenken en in de praktijk uitvoeren. Het project duurt in totaal zes weken en is al van start gegaan op het Rijn IJssel college.

De eerstejaars studenten van de opleiding Fashion en business bedenken zelf diverse leuke activiteiten voor het oogstfeest. Zo maken ze op 23 oktober samen met de kinderen feestelijke hoedjes en zwaarden van karton. Verder verzorgen ze de promotie rondom dit evenement en vloggen ze ter plekke onder leiding van hun docenten.

Kijk voor meer informatie op www.huisbergh.nl, mail naar info@huisbergh.nl of bel 0314-661281.