Kinderboekfeesten in bibliotheken Montferland

DIDAM/’s-HEERENBERG – De Bibliotheek Montferland houdt tijdens de Kinderboekenweek van 1 tot 12 oktober samen met Welcom twee Kinderboekfeesten. Omdat het de zestigste Kinderboekenweek is, is het thema feest.

kinderboekfeestOp woensdagmiddag 1 oktober begint de Kinderboekenweek met een dubbel feest in de bibliotheek in ’s-Heerenberg. ’s Middags tussen 14 en 16.30 uur wordt namelijk ook de vernieuwde vestiging officieel geopend. Een week later, op woensdag 8 oktober van 14 tot 16.30 uur, is het Kinderboekenfeest in de bibliotheek van Didam.

Basisschoolleerlingen kunnen op die middagen allerlei gratis workshops volgen. Zo is er een workshop kindercocktails maken en een miniworkshop dans met Dans je Fit. Samen met kunstenares Jacqueline van Leeuwenstein leren kinderen een kunstwerk maken. In ’s-Heerenberg geeft Mirjam Welling een sieradenworkshop en in Didam komen de kunstenaressen Jonkers en Broere. Kinderen die graag een goochelact laten zien, hun zangtalent willen laten horen of mooi kunnen dansen, mogen zich aanmelden voor het open podium.

Zaterdag 4 oktober is in Het Barghse Huus in ’s-Heerenberg om 19.30 uur de kinderboekenweekvoorstelling de ‘Mees Kees Show’ te zien. Kaartjes voor de voorstelling zijn het koop bij Het Barghse Huus. De toegang tot de andere activiteiten is gratis. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekmontferland.nl. Aanmelden voor het open podium kan bij Petra Frölich van Welcom via 0316-223520 of p.frolich@welcommail.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.