Kids Het Rondeel in concert met muzikanten Volharding

BEEK – De kinderen uit groep 6 van basisschool ‘Het Rondeel’ en muziekvereniging Volharding hebben samen de hoofdrol tijdens ‘Kids in Concert’. De uitvoering, na wekenlang repeteren, is zondag 17 maart in ’t Gildehuis in Beek.

Om meer te weten te komen over muziek hebben de leerlingen van groep 6 van Het Rondeel deelgenomen aan het project ‘Muziek in de Klas’. Daarbij hebben ze een aantal weken muziekles gehad, waarin de beginselen van spelen op een instrument zijn aangeleerd. Dit deden de kinderen onder begeleiding van de leden van muziekvereniging Volharding Beek en docent Jos Kok van Muziekschool Oost-Gelderland.

“De afgelopen dinsdagmiddagen klonken er luide tonen door de school, geblazen door enthousiaste kinderen en juf”, vertelt directeur Marieke Fielt-Wanders. “Ook thuis is fanatiek geoefend.”

Coop
Het project ‘Muziek in de klas’ is mede mogelijk gemaakt door de Coop supermarkt. Dinsdag 26 februari overhandigde Kevin Tiemessen van Coop Klaassen Beek een cheque van 473,50 euro aan directeur Marieke Fielt-Wanders en voorzitter Gerard Braam.

“Wij zijn hier als vereniging erg blij mee”, zegt Braam. “Wij willen alle klanten bedanken voor hun bijdrage en de mogelijkheid voor deelname aan deze actie door Coop Klaassen Beek.” Klanten van de supermarkt konden van 1 oktober tot en met 31 december hun statiegeld doneren aan ‘Muziek in de Klas’. De supermarkt verdubbelde het ingezamelde bedrag. 

Kids in Concert in ’t Gildehuis in Beek begint zondag 17 maart om 14 uur. De leerlingen uit groep 6 van Het Rondeel mogen spelen met het ROOM opleidingsorkest en muziekvereniging Volharding. Iedereen is welkom om het concert bij te wonen. De entree is gratis.

Foto: Uitreiking statiegeldactie met de docenten en de leerlingen van groep 6 van basisschool Het Rondeel.