Kerststallen, kerstmarkt en kerstverhalen in en om het kasteel

’s-HEERENBERG – Kasteel Huis Bergh is weer in kerstsfeer gebracht. Bijna alle kasteelruimten zijn ingericht met kerstversieringen en kerstgroepen. Dit jaar vindt er ook een bijzondere tentoonstelling van kerststallen plaats.

De kerstexpositie Hemel Op Aarde wordt op zaterdag 8 december om 13.30 uur geopend door Jacob Graansma in het kasteel. Graasma heeft de expositie samen met de Duitse Art-designer Christian Wucherpfenning ingericht. Hierbij worden Duitse adventsliederen ten gehore gebracht. Na een inleiding is er een rondgang langs de kerststallen.

Het Stadsmuseum Bergh opent op 8 december om 15 uur ook een kerstexpositie. Dit jaar zijn de kerststalletjes van pastoor de Vreeze aangevuld met kerststallen van Lenie Visser. Ook stelt het Stadsmuseum een collectie internationale kerstkaarten van Albert van der Ark ten toon. Deze expositie loopt tot 6 januari.

Rotary kerstmarkt
Verder houdt de Rotaryclub de traditionele kerstmarkt op zaterdag 8 december  van 14 tot 18 uur. De voorburcht van Huis Bergh is sfeervol verlicht en er staan kramen met kerstproducten, die voor de typerende kerstsfeer zorgen.

Kinderactiviteiten
Naast de gewone rondleiding door het kasteel en de torenbeklimming zijn er in december en januari ook bijzondere activiteiten voor de kinderen op 26, 27, 28, 29 en 30 december 2018 en op 2 en 6 januari 2019.

Zo leren kinderen op 26, 27, 28, 29 en 30 december en op 2 en 6 januari alles over de geschiedenis van de kerstboom, die teruggaat tot de vroege Middeleeuwen. Met hun ouders kunnen ze een tocht maken langs de bomen, zelf een kerstkoek versieren en genieten van kerstverhalen, talloze lichtjes en de kerststalletjes.

Meer informatie is te vinden op www.huisbergh.nl. Mailen of bellen kan ook naar info@huisbergh.nl en 0314-661281.