Kerstmarkt en Santa Funwalk voor goede doelen

’s-HEERENBERG – Rotary Bergh houdt ook dit jaar weer een kerstmarkt voor het goede doel. Op zaterdag 9 december staan er van 14 tot 18 uur ruim veertig kramen bij het kasteel met cadeauartikelen, kerststukjes, voederkransen, jam, oliebollen, appelflappen en lekkere glühwein of warme chocolademelk.

Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals een lampionnenoptocht. Verder zijn er de hele dag optredens van lokale en regionale zangkoren en muzikanten. Net als vorig jaar lopen er bovendien ruim vijftig Kerstmannen in een Santa Funwalk 2,5 kilometer door de stad. Wie mee wil doen met de buurtvereniging, sportclub of gewoon met vrienden en vriendinnen kan zich tot 15 uur aanmelden op de kerstmarkt en voor een kleine bijdrage een Kerstmannenpak kopen.

Alle inkomsten van de kerstmarkt en Santa Funwalk komen ten goede aan drie goede doelen. Dit keer is gekozen voor Stichting Together, Het Braamhuis Zevenaar, De Zonnebloem afdeling Gendringen en Stichting Schuldhulpmaatjes Oude IJsselstreek.

Bezoekers kunnen deze middag tussen 12.30 en 16.30 uur ook als eerste genieten van de kerstsfeer in het kasteel. Om 13.30 uur verwelkomt de directeur van Huis Bergh iedereen met een glas glühwein in het kasteel. De entree tot het kasteel is de middag 7,50 euro, inclusief een glas glühwein. Bezoek aan de kerstmarkt is gratis.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.