Kerstmarkt Didam in centrum, markthal en Meulenvelden

DIDAM – Na het succes van vorig jaar vindt de kerstmarkt in Didam dit jaar weer op een vrijdagavond plaats. Vrijdag 15 december haken de weekmarkt in de markthal en Burgers van Diem echter ook aan. “De weekmarkt gaat nu door tot 20 uur in plaats van 17.30 uur”, zegt Frenk Polman namens het marktbestuur. “Bovendien zijn er diverse (kerst)acties.”

Zo wordt er door de marktkooplui glühwein en warme chocomelk geschonken. Voor de kinderen staat er een springkussen en is er een kleurplaatactie. Bezoekers van de markt maken bovendien kans op een kerstpakket, waarin alle marktkooplui een product doen. Polman: “Er zitten zo’n twintig artikelen in.”

In Meulenvelden is er vanaf 16 uur een hobbymarkt met diverse kramen. Op het plein tussen de markthal en Meulenvelden staan ook nog twee stands met hobbyisten. Verder brandt de notenboer hier verse pinda’s en verkoopt Gerard Loeters kerstbomen. “Ook in de markthal staan nog negen kramen met hobbyisten”, vertelt Polman. “Daarmee is de markthal ook helemaal gevuld.”

Tussen het centrum van Didam, de markthal en Meulenvelden rijdt er vanaf 16 uur bovendien weer een paardentram voor de bezoekers van de kerstmarkt. “Dat heeft Gastvrij Didam geregeld”, zegt Polman. “We zijn blij dat de samenwerking met de ondernemers in het centrum opnieuw is opgepakt en er weer één grote kerstmarkt in Didam is. Gelukkig wilden onze marktondernemers ook graag meewerken en gaan ze vrijdag allemaal tot 20 uur door.”

Zo maken De Harmonie en Burgers van Diem ook onderdeel uit van de Route d’Amuse. Bezoekers aan de kerstmarkt kunnen nu met een routekaart voor 8 euro genieten van zeven verschillende amuses bij alle horecalocaties in Didam. De kerstmarkt in Didam begint om 16 uur en sluit om 21 uur.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.