Kerkkoor Vocaal gaat verder als ‘popkoor’

NIEUW-DIJK – Na 50 jaar actief geweest te zijn als midden- en kerkkoor slaat Vocaal een nieuwe weg in. Door de sluiting van de kerk in Nieuw-Dijk heeft Vocaal besloten te stoppen met de kerkelijke activiteiten en verder te gaan als ‘popkoor’.

Vocaal Nieuw-Dijk in 2016.

Vocaal maakte de laatste jaren al regelmatig muzikale uitstapjes buiten de kerk. Zo werd er diverse keren samengewerkt met andere verenigingen tijdens (proms)concerten en mocht het koor tijdens deze evenementen samen zingen met onder andere Stanley Burleson en Niels Geusebroek. Maar Vocaal organiseerde ook eigen voorstellingen.

“Het enthousiasme om een andere richting in te slaan en een ander repertoire te gaan zingen, is dan ook volop aanwezig bij de dertig leden”, vertelt Marga Geurtzen. “Voor het komende jaar staat er dan ook al een aantal leuke optredens gepland.”

Meer informatie over het koor en de optredens in de komende periode is te vinden op www.vocaalnd.nl en op de Facebook-pagina van het koor. Vocaal repeteert op dinsdagavond van 20 tot 21.45 uur in het Albertusgebouw aan de Raadhuisstraat in Didam.Facebooktwittergoogle_plus