Kamps de Wild opent deuren voor Techniekdag de Liemers

REGIO – Kamps de Wild in Zevenaar is zaterdag 15 oktober gastheer voor Techniekdag de Liemers. De Techniekdag wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden en ondernemersvereniging LINDUS  in nauwe samenwerking met regionale onderwijsinstellingen, ondernemers uit de Liemers en de gemeente Zevenaar.

Voor v.l.n.r.: Dick Melessen, Rien Wabeke, Dennis van Huët, Sander Segers, Anouk de Valois, Marlies Derksen, Pieter de Boer. En achter: Niek Frijstein, Wim Visser, Dick Pelskamp.

Voor v.l.n.r.: Dick Melessen, Rien Wabeke, Dennis van Huët, Sander Segers, Anouk de Valois, Marlies Derksen, Pieter de Boer. En achter: Niek Frijstein, Wim Visser, Dick Pelskamp.

Tijdens de Techniekdag wordt de wereld van bèta en techniek in alle sectoren aan een breed publiek getoond. Met name de jeugd en hun ouders, die nog een keuze moeten maken voor een opleiding, worden hierbij benaderd. Tot 2015 was de Techniekdag vooral gericht op jeugd tot 14 jaar, maar dit jaar zijn de doe-activiteiten ook voor de wat oudere jeugd tot en met 16 jaar interessant.

Het doel is jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. Alle niveaus komen hierbij aan bod; van praktijkschool tot en met Universiteit. “Techniek heeft de toekomst, voor ons al 100 jaar”, zegt Dick Melessen, directeur van Kamps de Wild.

De Techniekdag vindt zaterdag 15 oktober van 10 en 16 uur plaats in het bedrijf en op het terrein van Kamps de Wild aan de Edisonstraat 10 in Zevenaar. Jan de Ruiter, burgemeester van Zevenaar, opent de dag. De toegang is gratis. Aanmelden voor deelname kan via de website www.techniekdag.nl, waarop ook meer informatie staat.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.