Jubileumconcert baJAZZo Bigband, Robert Wijnands en vrienden

STOKKUM / EMMERICH – De baJAZZo Bigband houdt zaterdag 11 mei een jubileumconcert in het Stadttheater in Emmerich. De bigband viert hiermee haar 25-jarig bestaan en de vijftigste verjaardag van Stokkummer Robert Wijnands, die de baJAZZo Bigband jarenlang leidde.

De baJAZZo Bigband Emmerich werd 25 jaar geleden opgericht en telt twintig muzikanten uit Kleef, Wesel en de Achterhoek. Het repertoire bestaat uit hedendaagse bigband swing, rustige ballades, rock, latin en funk.

De bigband ontwikkelde zich uit een kleine groep muzikanten, die begon op de zolder van de familie Bohm uit Haldern. De jonge bigband stond onder leiding van Robert Wijnands, destijds student aan het conservatorium in Enschede. Aan hem is het te danken dat de  bigband nog bestaat. Sinds 2007 staat de bigband onder leiding van Christian Mallach.

Vrienden
Wijnands viert dit jaar ook zijn vijftigste verjaardag. Zijn leven bestaat vooral uit muziek. Daarom geeft hij ter ere van beide verjaardagen een concert, waarbij al zijn muzikale vrienden zijn uitgenodigd. Tijdens het concert treden Trio Saffier, het Euregio Saxofoonkwartet en een samenstelling uit de vier harmonieorkesten Harmonie Volharding Stokkum, St. Caecilia Megchelen, St. Radboud Silvolde en het Halderner Blasorchester op onder leiding van Robert Wijnands.

Het concert begint om 19 uur. Kaartjes voor dit eenmalige concert zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Stadttheater Emmerich, telefoon +49 2822 752000.