Joep’s beslommeringen: Voorspellingen

Een voorspelling is een vorm van beschrijving van het te verwachten toekomstige gedrag van een fenomeen of verschijnsel. Profeten, waarzeggers of zieners zijn mensen die vaak dergelijke voorspellingen doen. In de meeste gevallen komen ze niet uit.

Mijn baasje mag zich sinds deze week beroepen als iemand met een vooruitziende blik, een ziener dus. Ongeveer twee decennia geleden toen het digitale tijdperk al redelijk was ingeburgerd in de menselijke maatschappij, stond mijn baasje nog ver weg van deze nieuwe vorm van communicatie. Niet dat hij uit het tijdperk van een telraam en rooksignalen kwam, maar opgegroeid met schrijfmachine en hoofdrekenen behoorde hij allang niet meer tot de moderne homo sapiens. Hem werd dan ook herhaaldelijk verweten dat hij achterliep waarbij het vergelijk als holenmens meer dan eens ter sprake kwam. Mijn baasje zette daar steevast tegenover dat als de vooruitgang zo zou doorgang, over zo’n slordige twintig jaar de overheid maatregelen moet gaan nemen om verslaving en sociale armoede tegen te gaan.

Zie hier, de mensheid is twintig jaar verder en universiteiten nemen maatregelen tegen het gebruik van smartphones, omdat het veelvuldig gebruik hiervan leidt tot stress en eenzaamheid (ondanks de tweehonderd vrienden die ze hebben). De politie gaat zich inzetten tegen het plaatsen van naaktfoto’s en de overheid wil het gebruik van dit klaarblijkelijk onmisbare gebruiksartikel door de jeugd op de fiets verbieden. De voorspelling van mijn baasje is dus uitgekomen. Nu alleen nog een glazen bol aanschaffen en hij kan geld gaan verdienen op de kermis.

‘De grootste hindernis voor de vooruitgang van het menselijk ras is het menselijk ras’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.