Joep’s beslommeringen: Voetbalvrouwen

Neen, ik bedoel hier niet de opgedirkte op geld beluste wulpse modepopjes die alles in het werk stellen om een voetbalgrootheid aan de haak te slaan. Ik wil het hebben over de vrouwelijke voetbalfans die met veel enthousiasme hun club of land aanmoedigen.

Het schijnt dat cameramannen en misschien zelfs ook wel cameravrouwen een getraind oog hebben om de vrouwelijke supporters prominent in beeld te laten komen. Deze mooie beelden van het vrouwelijk schoon, die soms in de meest vreemde uitdossing en beschildering de tribunes bemannen, zijn nu een doorn in het oog van de toch al hypocriete leiding van de Fifa. Het is voor deze ‘beschaafde’ mannen te seksistisch en daarom komt er een verbod om vrouwelijke supporters langdurig in beeld te brengen.

Volgens mijn baasje gaat nu het plezier van het kijken naar voetbal er wel helemaal af. Het voetbal zelf was de laatste jaren toch al niet om aan te zien en het enige vermaak dat hij nog aan voetbalwedstrijden had, was het kijken naar de prachtige vrouwen die in al hun schoonheid breed in beeld kwamen. De mensen achter de camera doen dat volgens hem echt niet om de mannelijke kijkers toch nog een hoop kijkgenot te schenken, maar om de sfeer te verhogen omdat vrouwelijke supporters nu eenmaal veel enthousiaster en spontaner reageren dan de mannelijke supporters.

Ik weet niet of de Fifa beseft dat de neutrale voetbalsupporter niet zit te wachten om beelden te zien van mannen die massaal lopen te zingen dat het stil is aan de overkant, oerwoudgeluiden maken en scheidsrechters uitmaken voor hondenlul. Neen, dan maar liever kijken naar goddelijke vrouwelijke wezens die de wedstrijden in meerdere opzichten onderhoudender maken.Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.