Stem van Montferland Joep

Joep’s beslommeringen: Verkramping

De meeste mensen hebben wel eens een verkramping van hun spieren gehad. Op dat moment is bewegen lastig met soms pijnlijke gevolgen. Met betrekking tot de coronamaatregelen is de overheid nu ook verkrampt. Het vooruit bewegen is moeilijk en er bestaat een kans dat de gevolgen pijnlijk kunnen zijn. Zij zijn van mening dat nauwelijks bewegen op dit moment nog steeds de beste optie is, terwijl iedere arts zal adviseren om juist dan te gaan bewegen om de spieren zo snel mogelijk weer soepel te krijgen.

Zou het beter zijn dat de overheid toch gaat proberen om die verkrampte spieren eens goed met welriekende massageolie in te smeren, zodat de economische spieren weer snel soepel kunnen gaan bewegen? Gelet op het gegeven dat de ziekenhuizen langzaam leeglopen, er inmiddels medicijnen zijn die de klachten verzachten en mensen in de zomer meer weerstand hebben, dus minder vatbaar zijn voor ziekten, is het misschien verstandiger om de teugels veel meer te laten vieren.

Geef de horeca weer alle vrijheid. Laat de mensen lekker naar de stad en recreatiegebieden gaan. Geen restricties, maar mensen met klachten moeten wel het gezonde verstand gebruiken en thuis blijven. Isoleer zoveel mogelijk de kwetsbare groepen. Dat er meer mensen besmet zullen worden zal een feit zijn, maar als de klachten minder zijn en het in de ziekenhuizen beheersbaar blijft, zal het sneller leiden tot groepsimmuniteit. Dit kan er voor  zorgen dat er straks, in de winter, als er een tweede golf komt, minder zieken zijn. Daarnaast krijgen mensen grotendeels hun vrijheid weer terug en kan de economie sneller herstellen. Bewegen is belangrijker dan op bed liggen wachten tot de verkramping vanzelf overgaat.

‘Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’