Joep’s beslommeringen: Uitlaten

Honden moeten worden uitgelaten. Niet alleen om regelmatig sanitair te ontspannen, maar ook voor de broodnodige lichaamsbeweging. Tenminste als je als eigenaar van een hond zolang mogelijk van je beste vriend wilt genieten. Mijn baasje laat mij in ieder geval met enige regelmaat uit, waarbij ik heerlijk door het bos kan rennen. Het mag niet altijd overal, maar als er geen boswachter in de buurt is, kan ik mijn gang gaan.

Helaas hebben tegenwoordig veel mensen geen tijd meer om hun hond uit te laten. Eerst hebben zij hun kinderen al gedumpt bij de voor-, tussen- en naschoolse opvang en nu zijn de honden aan de beurt. Die worden ondergebracht bij de één of andere hondenuitlaatservice. Deze schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond.

De hedendaagse mens is veranderd en gaat, zoals zij zelf zeggen, met de tijd mee. Er is nog wel plaats voor kinderen en een huisdier kan er ook nog wel bij. Het moet natuurlijk wel een gezellig standaardgezinnetje blijven. De dagelijkse beslommeringen laten zij toch liever aan een ander over, zodat zij ’s avonds in alle rust kunnen genieten van hun kind dat nog te moe is om te spelen en de hond die voor de open haard zijn dutje ligt te doen.

Gelukkig is er nog wel tijd om ruim aandacht te besteden aan social media of de nieuwe hype, bench watching en Netflixen.

‘Wie van anderen afhankelijk is, moet zich zelfs bij zijn hond geliefd maken’