Joep’s beslommeringen: Realisme

Het nieuwe jaar is begonnen en de mensen hebben weer veel voornemens gemaakt. De een wil gaan afvallen, de ander stoppen met roken en weer een ander wil meer gaan bewegen. Voornemens die in veel gevallen na enkele maanden weer in de prullenbak verdwijnen. Dat het lichaam vaak zwakker is dan de geest is een bekend gegeven.

Ik hoop echter dat de mensen één voornemen serieus nemen en dat zij deze ook volhouden en dat is dat zij in 2018 zich realistischer gaan gedragen. Realisme en weer nuchter met beide voeten in de Hollandse klei gaan staan. Dat zij de schouders ophalen bij het lawaai van een kleine groep mensen die zich storen aan zwarte piet. Dat zij glimlachend door het leven gaan als er een handjevol twijfelaars zich laten horen omdat zij niet weten of zij man of vrouw willen zijn. Dat zij op de knieën liggen van het lachen als een stelletje halve zolen met een vergiet op hun hoofd willen lopen.

Gewoon met de bekende Hollandse nuchterheid de wereld bekijken en niet overal commentaar op hebben als er weer enkele andersdenkenden zijn die met alle geweld de moderne media gebruiken om hun denkbeelden op te leggen aan de overgrote meerderheid. Iedere reactie vergroot het standpunt. Vaak een standpunt dat een dergelijke discussie nauwelijks waard is. Laat verdraagzaamheid en acceptatie de sleutelwoorden voor de toekomst zijn en laat vooral realisme de boventoon vieren.

‘Niet hoe wij over elkaar denken is belangrijk, maar wat wij voor elkaar betekenen’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.