Joep’s beslommeringen: Polyamorie

De letterlijke betekenis van het woord polyamorie is ‘meervoudige liefde’. Dit is een levenswijze waarin men open staat voor het hebben van meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd, waarbij ruimte is voor seksualiteit. Dit op voorwaarde dat dit gebeurt in openheid en eerlijkheid met medeweten en instemming van alle betrokkenen.

Zo dat is eruit.

Om  eerlijk te zijn, ik had er nog nooit van gehoord. Van het woord bedoel ik dan. Want het hebben van meerdere relaties tegelijkertijd is mij op het lijf geschreven. Tenminste als ik van mijn baasje de gelegenheid krijg, wat zeker niet altijd, laat ik maar zeggen, zelden het geval is. Wat dat betreft heeft die teef van hiernaast het beter voor elkaar, want die doet het met iedereen. Klaarblijkelijk is haar bazinnetje iets ruimdenkender dan mijn baasje, die volgens mij erg eenkennig is en niet zoveel op heeft met het hebben van meerdere relaties. Hij heeft het thuis met één partner al moeilijk genoeg.

Deze week was er in de media ruim aandacht voor dit zogenaamde nieuwe fenomeen, wat volgens zeggen zijn intrede deed in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Dit laatste is overigens niet correct, want deze tak van sport is al zo oud als de weg naar Rome of nog iets verder. Wat mij opviel in deze uitzending was dat de personen die zich polyamorist noemden overwegend vrouwen waren en dat de vaste mannelijke partner zich weliswaar kon vinden in de nieuwe hobby van zijn vrouw, maar dit deed met een gezicht alsof hij net een zure bom oraal naar binnen had gewerkt. Het tweede dat mij opviel was dat tijdens de uitzending het vrouwtje met meer dan grote belangstelling zat te kijken en tijdens de latere discussie met mijn baasje van mening was dat je om één man niet de hele wereld kunt haten. Ik voel inmiddels mijn eigen kansen ook weer stijgen.

‘Het volle genot van vrijheid includeert haar misbruik’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.